portret Luc Peire

LUC PEIRE


TERUG


   
 

ACTIVITEITEN

ATELIER LUC PEIRE – STICHTING JENNY & LUC PEIRE, KNOKKE

 


Foto Anneke PeireMarc Peire (links) in gesprek met dichter Jan van der Hoeven. Foto Anneke PeireAnne Adriaens-Pannier (links) in gesprek met dichteres Clara Hasaert. Foto Anneke Peire

07.02.2004 ‘Luc Peire 10 jaar overleden’
Poëtische en muzikale herdenking met dichter-voordrachtkunstenaar Wouter M. Hessels, musici Marc Peire en Patrick Peire.
Clara Hasaert, Jan van der Hoeven en Jaak Fontier lazen voor uit eigen werk geïnspireerd op de kunst van Luc Peire.

Klik op een afbeelding om te vergroten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07.02.2004 Uit het gastenboek
Van bij de opening (5 juli 2003) ligt in de exporuimte van de Stichting Jenny & Luc Peire een gastenboek. Vele bezoekers schrijven er hun bewondering, appreciatie, herinneringen neer. Enkele getuigenissen scheppen een beeld.

Klik op de afbeelding om te vergroten


Foto: Anne-Marie Depoorter

24.08.2004 Poëzie-muziek Performance ‘Van Guido Gezelle over Paul Van Ostaijen tot fonetische poëzie’ door dichter-voordrachtkunstenaar Wouter M. Hessels en blokfluitist Marc Peire

Klik op de afbeelding om te vergroten


Voorzitter Roland De Brock (links) en Serge Goyens de Heusch. Foto: Marc Peire

26.08.2004 Lezing ‘Luc Peire en Gaston Bertrand’  door Serge Goyens de Heusch

Klik op de afbeelding om te vergroten


Foto John Roels
05.08.2005 Presentatie van het standaardwerk ‘Luc Peire. Catalogue Raisonné of the Oil Paintings’ (Lannoo, Tielt, 2005).

Patrick-Gilles Persin, ondervoorzitter van de Stichting, sprak het talrijk opgekomen publiek toe. Hij prees de auteurs Marc Peire, Els Soetaert en Jaak Fontier  voor hun inzet en hun jarenlang onderzoekswerk. Ook Paul Van Calster van Anagram werd gelauwerd voor zijn gedegen redactiewerk en voor de originele lay-out van het boek.
Het presentatiegebeuren werd geanimeerd door dichter en voordrachtkunstenaar Wouter M. Hessels die ook zijn eigen gelegenheidspoëzie voordroeg.   

‘Een onmisbaar naslagwerk en bovendien een mooi boek. Wat moet een mens meer hebben?’
Rik Sauwen, OKV tento, Antwerpen, jg. 43, 2005/3, 07-08-09.2005, pag. 46

Klik op de afbeelding om te vergroten.

De 'Catalogue Raisonné' is te koop in de KIOSK, klik hier.


Foto John Roels

21.08.2005 Lezing over de schilderkunst van Luc Peire door kunstessayist Jaak Fontier

Klik op de afbeelding om te vergroten


Foto Els Soetaert

18.11.2006 Kunst met Klasse ‘Luc Peire in de kijker’.
Bezoek van ‘Klasse’-leraars aan de Stichting. Muziek-en-woord-programma rond het oeuvre van Luc Peire door Wouter M. Hessels en Marc Peire.

Klik op de afbeelding om te vergroten


Foto Els Soetaert

14.10.2007 Dag van de Architectuur 2007

Op de Dag van de Architectuur, zondag 14 oktober 2007, werden de deuren van de nieuwbouw (‘Kluis’), atelier en bungalow van de Stichting Luc Peire in de De Judestraat te Knokke opengesteld voor het publiek. De Dag van de Architectuur is een initiatief van het Vlaams architectuurinstituut (vai) en verliep onder het motto ‘Binnenkijken in buitengewone gebouwen’.

De bezoekers kregen die dag natuurlijk ook de gelegenheid Environnement I van Luc Peire te betreden: meteen een buitengewone ruimte in een buitengewoon gebouw !

Klik op de afbeelding om te vergroten


Foto Anneke Peire
27.03.2010 ARENDSOOGMATINEE in de Stichting Luc Peire

Tijdens de matinee van zaterdag 27 maart 2010, georganiseerd door Arendsoog. (tv + Videoproducers / dir. Jan Smekens) in de Stichting Luc Peire, brachten sopraan Sarah Peire en pianist Jimmy Quintens een programma onder het originele motto ‘Klinkende doeken van Luc Peire’.
Tableaus van Luc Peire, waarvan de namen een muzikale connotatie oproepen, dienden als inspiratiebron voor de samenstelling van een buitengewoon gevarieerd programma.

Naast het concert konden de genodigden ook genieten van een rondleiding in de Stichting Luc Peire, een receptie in de tuin en een Walking Dinner.

Klik op de afbeelding om te vergroten


 
terug naar boven

logo Stichting-Fondation Jenny & Luc Peire    
 
 

© Atelier Luc Peire - Stichting/Fondation Jenny & Luc Peire